laupäev, 23. juuni 2018

Eestil pole raha?

Kirjutan endapoolse arvamusloo Õhtulehe artiklile: "Ruhnlane on marus: rahvas oksendab kuus tundi rikkis laeval, mis kohale ei jõuagi, aga minister sõidab helikopteriga!".

Alustan muidugi sellest, et muidugi väga kahju nendest inimestest kes pidid taluma seda loksumist tormisel merel ning hiljem pidid otsima endale ööbimiskohta Pärnus.

Kuid kõige rohkem ajab mind kurjaks lause: "Mis ma muidugi näen, on see, et Eesti riigieelarve peaks olema oluliselt suurem, kui ta täna on. Selleks meil ühiselt riigi ja rahvana meil jõudu ja raha ei ole. Mõistan seda muret väga hästi".

Oot oot - meie riigil ei ole raha ????
Meie väike riik, siis milleks me teeme järgnevaid kulutusi?
1) Eesti ostab 50 miljoni eest Mistrali rakette (Äripäev)
2) Katte ja suitsugranaadid 316 800€

Riik teeb igasuguseid kulutusi, tõstab makse ning siis röövitakse haigelt inimeselt veel viimanegi.

Võtame näiteks sotsiaalmaksu. Minu eest makstakse 33% sotsiaalmaksu.
Selge, väga tore et seda teeb tööandja.
Kuid toome võrdluse, ütleme et mu brutopalk on 1000€/kuus. Tööandja maksab 330 eur sotsiaalmaksu.
Nüüd kahjuks pean EMO'sse minema, ootan järjekorras - maksan 5€ visiiditasu.
Selge, nüüd suunatakse mind eriala arsti juurde, tekib küsimus kas tahan haigekassa järjekorras olla - mille järgmine vaba aeg on näiteks septembris või siis tahan ise maksta täie hinnaga ning äkki saan veel samal kuul arsti juurde.
See tervishoiu süsteem ei kõlba kuhugile! Tehke see korda!!!

Aga tulles tagasi Ruhnu teema juurde - kui minister julgeb väita, et meie riigil ei ole transpordi edendamiseks raha siis saatke pikalt see Rail Baltic, tselluloositehas ning mingid idiootsed kaitsekulutused mis nagunii ei tööta.
Tehke töötavate ning õppivate inimeste elu kergemaks, ärge jätke neid enda kodunt eemale kauaks ning tehke siis riiklik laevafirma mille eest vastutab riik.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Paljassaarel asuv "nudistide rand"

 Käisin siis hiljuti Paljassaares, see on selline armas koht millest viimati kirjutas Delfi . Aga üllatus oli missugune, kui oli kuulda ...